December 28, 2016

Acesta este un titlu

  Anul 2016, cu bune sau cu rele, așa cum a sosit se duce. Și cum stă la ușă pregătit de plecare, ne-am uitat înapoi împreună la el, ca să înțelegem ce e de înțeles, să învățăm ce e de învățat, să ne amintim, să ne asumăm și nu în ultimul rând, să pășim hotărâți și cu zâmbetul pe buze în anul următor. Cuvintele și propozițiile ce urmează reprezintă o amalgamare a răspunsurilor primite...sperăm că una interesantă.
  Ca în toți anii, așa cum le stă bine cercetașilor, am umblat mult împreună. De departe însă, titlul pentru cea mai frumoasă dintre hoinăreli pare să revină Campului de Centru Local. Nici nu ne miră, cum să nu-ți amintești cu drag peisajele din Făgăraș și dulceața de afine la foc de tabără? Bineînțeles, părerile nu sunt unanime. Unele voci laudă SNIS-ul cu ale sale hike-uri prin omăt, în timp ce alții își amintesc cu entuziasm de DACub - deschiderea de an a centrului local și de un anume topor din această ecuație. Asta nu înseamnă că nu au fost menționate și alte evenimente, precum București Quest, Festivalul Luminii, lansarea RoJam ori campurile naționale de lupișori și temerari.
  Și unde nu reușești să ajungi fizic, ajungi cu gândul și rămâi acolo. Cam așa se face că aceleași evenimente ocupă primele poziții și în topul celor la care membrii CUB și-ar fi dorit să ajungă.  Mulți și-ar fi dorit să ajungă la Campul de centru local ori la SNIS,în timp ce alții au rămas cu gândul la Academia de Lideri și Stagiul Național de Pedagogie,  Prima Evadare ori Cina de Crăciun. Din fericire 2017 e după colț, plin de oportunități pentru experiențe noi.
  Ce e mai impresionant chiar decât toate locurile prin care am apucat sau nu să hoinărim împreună sunt toate bunătățile pe care le-a mâncat lumea prin campuri. Sincer așteptam să auzim mărci de conserve și zacuscă, poate o fasole cu ciolan și pâine pe băț dar dacă n-am ști mai bine, am suspecta sincer că oamenii noștri au mâncat la restaurante, nu la ușa cortului.  Ca să enumerăm doar câteva din felurile care ne-au captat atenția: tochitură, escalop de porc în sos alb, pizza, gogoși cu dovleac și tort. Probabil în ritmul acesta, în anii viitori vom putea măsura mărimea centrului local pe baza greutății cumulate a membrilor săi.  Mulțumiri speciale lui Andrei Dobre, laitmotivul răspunsurilor legate de mâncare. Sau mai pe scurt: „Ce ai mâncat bun în camp?” „Tot ce a gătit Andrei”. Chapeau maestre!
  În mod clar nimeni nu ar schimba meniurile, dar am întrebat lumea ce ar face diferit dacă ar putea schimba ceva din activitatea lor de anul acesta. În cuvinte diferite fiecare a expus idei similare: mai mult timp, mai multă implicare, mai multă prezență, mai multă structură.
  A fost un an la fel de bun ca oricare altul pentru tras învățături și vă împărtășim și vouă câteva dintre cele mai interesante:
„Mereu mai ai de invățat, chiar dacă ai impresia că le știi pe toate.”- Ana Pamfile
„Poți face lucruri faine doar cu voință și motivație”- Andrei Dobre
„Fiecare persoană are alte priorități și e greu să reușești să iți împarți timpul pentru toate” - Mira Chirilov
„Viaţa e prea frumoasă ca să păstrezi supărarea şi că un zâmbet şi o îmbrăţişare fac mai mult decât mii de cuvinte!”- Sabina Mîrț
„Orice lucru care nevoie de un motoraș care sa îl pună în mișcare” – Mihaela Ciobanu
„Exista 2 tipuri de oameni: oameni care doresc cat mai puțină implicare și oameni care vor să coordoneze.” - Marius Fărcășanu
  În ciuda a tot ce s-ar putea zice despre anul pe care îl lăsăm în urmă, toți am găsit ceva bun de luat cu noi: povești, prietenii, planuri și idei, motivație, experiență de lucru și chiar energie.
Încheiem 2016 cu speranța că toate bunele și mai puțin bunele care s-au trecut, ne-au călit, ne-au făcut mai înțelepți și mai gata ca oricând.
  Iar tu de acolo, 2017! Păzea că venim cu aspirații mari! Pentru anul viitor nu vom renunța la nimic, indiferent cât de imposibil pare. Vom fi mai buni, mai rapizi, mai puternici, cu putere de muncă și spor, pregătiți să facem mai multe fapte bune și perfect capabili să ne coasem singuri badge-urile primite. Acestea sunt dorințele noastre pentru noi dar și pentru voi, cei care citiți. Mult noroc și la mulți ani!


//Contribuții: Miler Cristian, Ana Pamfi, Andrei, Anamaria M., Andrada Crăciun, Mira, Anca Busuioc, Super G, Sabina Mîrţ, Mihaela, Hocman Codruța, Dumitru Ana-Gabriela, Adrian, Popescu Paul-Gabriel, Marius Fărcășanu, Mirciula
Articol scris de Ștefania Sahanschi

No comments:

Post a Comment