July 24, 2017

8 tendințe în sezonul vară-toamnă 2017

Sezonul de campuri a început deja pentru o parte din centrele locale ale ONCR, dar pentru cei care nu au apucat încă să se documenteze legat de tendințele acestui an, Centrul Universitar București a făcut un scurt rezumat.

Știm cu toții că se apropie un eveniment major în lumea cercetășească, RoJAM 2.0 17, unde aproximativ 1800 de cercetași vor fi cu ochii pe tine 24 de ore din 24 și nu ai vrea să nu te aliniezi cu tendințele.

Photo credit: brookscl via Visualhunt / CC BY-ND 
1. Încălțăminte înaltă
Nu, nu ne referim la pantofi cu toc sau platforme, ci la faimoșii bocanci care oferă suport adecvat gleznei în timpul traseelor montane. Sezonul acesta cercetașii au fost foarte permisivi cu privire la culori, dar cu toții recomandă o pereche de bocanci rezistenți la apă și cu o talpă bună, ajutându-te astfel să te bucuri de hike fără surprize.








  1. Jeans are so out!
Dacă tot am vorbit de hike, sezonul acesta blugul a dispărut din toate prezentările marilor centre locale. Cercetașii propun pantaloni speciali de munte, pantaloni de sport sau chiar colanți. Lasând pielea să respire, având capacitatea să se usuce mai rapid în cazul în care vă intersectați cu un norișor de ploaie, aceste piese sunt perfecte pentru un hike perfect.








  1. Ploaia
Ca în fiecare sezon, ploaia este nelipsită de pe podiumuri, precipitațiile putând fi prezente la munte oricând, de aceea o pelerină bună este salvarea oricărui aventurier aflat pe poteci prin pădure sau în camp la activități. Se recomandă pelerinele ușoare dar mai rezistente decât cele pe care le vedeți la festivalurile de muzică, oferite gratuit de organizatori.









4. Fleece
La munte vremea este capricioasă, iar pentru momentele în care mercurul va scădea în termometre, fleece este cuvântul cheie. Suntem siguri că îl recunoașteți, el este folosit în polarele care vă vor ține de cald în serile lungi și pline de muzică în jurul focului, dar și în nopțile în care sacul de dormit de vară s-ar putea să nu facă față pe vârful muntelui.








  1. Pălării
Soarele este cel mai bun prieten al cercetașului dar poate fi și un inamic, dacă nu ne protejăm cum trebuie, de aceea, toți cercetașii fashion trebuie să poarte pălării în sezonul vară-toamnă 2017. Fie că vă plac pălăriile de paie, șepcile simple sau ornamentate cu pin-uri, colorate sau monocrome, important este să purtați una de fiecare dată când sunteți în bătaia razelor solare.




  1. Bronzul
Photo credit: JustinBurger via Visualhunt / CC BY-NC-ND
Nu știu dacă ați aflat, dar pielea roșie, arsă de soare, nu mai este la modă de mult timp. Se poartă bronzul frumos și o piele sănătoasă și protejată. Cremele solare și hainele de bumbac subțire sau in sunt prezente în toate colecțiile centrelor locale.

  1. Rucsacul bine făcut
Un rucsac bine făcut este unul care cuprinde tot ce avem nevoie în camp și care are greutatea bine distribuită, astfel încât spatele nostru să fie protejat. Dacă în anii anteriori obișnuiam să vedem destule persoane care nu erau atente la chingile rucsacurilor și le lăsau așa cum erau când le-au cumpărat, sezonul acesta cercetașii sunt foarte fermi: toate chingile trebuie să fie bine strânse, astfel încât rucsacul să stea perfect în spatele celui care îl poartă.


  1. Greenery
Ultima, dar nu cea din urmă tendință a acestui sezon pe care o prezentăm este Greenery, culoarea anului 2017. În timpul campurilor și explorărilor voastre cercetășești, o să observați foarte des această culoare: este în toată natura care vă înconjoară, de aceea voi trebuie să o ajutați să rămână așa. Nu lăsați gunoaie în urma voastră, nu aprindeți focuri decât în zone special amenajate, reciclați pe cât posibil și, mai ales, luați cu voi acasă o parte din suflul naturii și inspirați-i și pe alții să o protejeze.


Abia așteptăm să ne vedem la Cristian, echipați conform ultimelor tendințe din moda cercetășească!

________________
Îi mulțumim Codruței Hocman care ne-a inspirat prin proiectul său de licență: „Uniforma de cercetaș, realizat sub coordonarea doamnei Conf. Univ. Dr. Ioana Sanda Avram, cât și Mădălinei Panainte și lui Micut-Istrate Ilie pentru fotografie și editare

No comments:

Post a Comment